Cum sa faci singur un Puffer

Mai multe detalii despre realizarea practica (Home Made) a unui vas de acumulare cunoscut si sub numele de puffer vor fi adugate pe acest site in cat mai scurt timp posibil.

 • proiectare vas / dimensionare
 • serpentine / schimbatoare de caldura
 • automatizare calorifere, cazane, pompe
 • izolatie termica
 • materiale necesare
 • sudura TIG/MMA
 • Imbinarea tevilor de cupru prin lipire
 • Vane de amestec (termostatate)
 • scule/unelte utilizate

4 Comments to "Cum sa faci singur un Puffer"

 1. […] articolul anterior, am tratat aspectul ce priveste calculul volumului unui puffer folosind doua metode. In cazul de fata am ales metoda prin masurarea directa a necesarului de […]

 2. dragos says:

  stima pt idee si proiect…vreau sa-mi construiesc si eu un puffer dar mie nu-mi trebuie serpentina pt ACM pt ca o sa fol un boiler termoelectric de 150 de L si nici sistem solar..asa ca trebuie sa-mi proiectez un puffer vreo 500-700 L .pt k o sa fol un cazan de min 35 KW..idea e ca-mi trebuie doar un vas de acumulare,puteti sa ma ajutati cu o schema va rog(1 tur si 1 retur trebuie sa am pe puffer? pt ca am vz la cele de magazin o groaza de intrari si ieiri pe acolo)

 3. byrev says:

  Doar cu 2 serpentine e mai usor, insa costurile nu scad extraordinar. Schema e simpla,
  – in partea de sus serpentina ptr calorifere,
  – in partdea de jos serpentina care preia caldura din cazan,
  – o teava in partea de sus (plafonul pufferului) pentru supraplin, utila si ptr racordarea unui vas de expansiune.
  – o teava pentru umplere/golire, de preferat in partea de jos a vasului, oriunde e “la indemana” si nu va incurca pozitionarea. Este de preferat umplerea de jos in sus pentru ca apa sa nu se oxigeneze in cadere !!!
  Desigur ca degazarea (eliberarea gazelor) se va face chiar de la prima incalzire la 95 de grade, dar, asa ca precautie si utilitate.
  – o teava “infundata” in partea superioara ptr a citi temperatura folosind un termometru cu tija

  Eventuali senzori de temperatura ptr automatzare se pot aplica direct pe corpul vasului, va fi inertia termica putin mai mare, insa in practica este insesizabil.
  _____
  Personal inca nu am montat un vas de expansiune, am preferat sa las vasul putin mai gol cu ~ 50 de L, si cu o conducta racordata la canalizare. La prima incalzire am ridicat temperatura pana ~ 95 de grade si vasul si-a reglat singur nivelul “maxim”, adica cei cativa litri “in plus” au fost goliti automat din cauza dilatarii apei !

 4. dragos says:

  ok f.utila descrierea..multumesc si LA MULTI ANI!!! (sa vad cum naiba fac,trebuie sa-l fac ingropat ca nu am spatiu prea mult la dispozitie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Realizare Practica / Constructie – Vase de Acumulare, Acumulatoare de Caldura Home Made (ByREV)